Arzunun Kanatları, Aşk ve Konuşma



Filmin Adı: Arzunun Kanatları - Berlin Üzerindeki Gökyüzü (Der Himmel über Berlin)

Filmin Yönetmeni: Wim Wenders

Yapım Yılı: 1987



 Filmde Gri Berlin'in toz bulutu içerisinde hayatını sürdüren insanları, çocukları ve melekleri görmekteyiz. Çocukların yetişkin dertlerine, düşüncelerine sahip olduğunu, aslında artık 'çocuk olmadıklarını' fark ediyoruz. Buna rağmen saf ve temiz kalan çocukların melekleri görmesi ile de karşılaşıyoruz.

 Arzunun Kanatları filminde melek olmaktan sıkılan Damiel'ı yakından tanıma fırsatı buluyoruz. O, artık hissetmek istiyor. Tüm karmaşaya, acılara rağmen merak duygusunu yenemiyor ve insan olmak istiyor. Onu gökyüzünden koparan aşk aynı zamanda onu melek kanatlarından da koparıyor. Böylece melek Damiel, aşk ile yüzleşip 'insan' oluyor. Siyah-beyaz olarak başlayan film, melek aşık olduktan sonra renkli hale geliyor. Arzunun Kanatları, bizlere aşkın renkli, hadiseli ve büyülü dünyasını gösteriyor. 


Niçin Konuşuyoruz?


 Konuşuyoruz çünkü var olduğumuza kendimizi bu şekilde inandırıyoruz. Böylece başkalarına da var olduğumuzu kanıtlıyoruz. Konuşmak, bizler için bir zorunluluk haline geliyor. Eğer kendimizi ve ne yapıyor olduğumuzu keşfetmek istiyor isek dilimize varamayan düşüncelerimize odaklanmamız gerekir. 

 Gelecek 'felsefe ve film' içeriklerinde görüşmek üzere.

Simge ARMUTÇU, 26 Ekim 2018

Yorumlar

Popüler Yayınlar